Monday, 26 December 2011

remaja dan arak

alhamdulillah....at last,maksu CF selamat diijabkabulkan dengan Baharuddin Bahri.
yeayy...dapat paksu!
hmmm...maksu dah kawen..
next year,kak fifi pulak,,,
CF sedih la sebab CF rapat ngan diorang ni..
kalau diorang kawen,kompom diorang kene ikot hubby diorang..
sedeyh..tinggal CF ngan abang CF....
kitorang je lepak same2..diorang da ade tgjwb .... ='(
.
.
.
.
malam lepas sanding tuh,pakcik CF buat show..
die ade band sendiri...
ala..biasela kan..saje bagi meriah sket majlis tu...
at first,CF enjoy sangat show tuh.
sedap jugak sore pacik aku nyanyi...macam awie.. ;)
dapat merasa main gitar karen,drum... ;)
ramai gile yg datang...belia2 kampung la yg datang..
most of 'em lelaki la..
sejam pertama,ok...best....gempak gila la wey!
BUT!
lepas CF gi berak jap,bile CF kua,CF rase lain lah..
kenapa diorang macam menari sakan????
ade yang tak kena ni....
CF pon menyampah tengok,CF masok umah.
lame2 CF denga lagu makin rancak plak.'
aty CF tergerak nak tgk...
bile CF kua...MASYAALLAH!!!!!!!!!!!
ape nih?????nauzubillah....CF langsong tak jangka benda jadik macam nih!
diorang nampak macam mabok....siyes..
org syok layan band ngan org mabuk layan band lain tau...
ini bukti2 nya...
jelas bukan?JAHANAM punye JANTAN!
cuzen CF nampak diorang teguk ARAK mase show tuh.
nauzubillah....niat kitorang buat show nih untuk bagi org enjoy,seronok...
jantan2 jahanam lagi bangsat nih buat maksiat lak!!!!!!!
ikotkan hai,nak je CF tikam2 diorang sampai mampos!
tapi..ramai kot...
pakcik CF pon taley na stop sebab die dah kene kepung ngan jantan2 mabuk nih.
kalau benti,memang makan kaki la ngan diorang ni jawabnye..
org tgh mabuk kan..bukan leyh pk waras...
subhanallah..malam tu CF rase marah n sedih sgt2 ngan ape yg CF tengok..
ape nak jadik dengan remaja sekarang ni..='(
selama ni,CF nak sangat2 dapat lelaki kampung.
sebab bg CF,lelaki kampung tu baik.lebih baik dari lelaki bandar.
kalau macam ni lah lelaki kampung,memang TAK AR CF NAK KAN!!
sumpah CF rase nak nanges je tengok botol2 ARAK tu..
terasa macam berdosa sangat..CF rasa macam bersubahat je..
kalau kitorang ta buat show tuh,msty bnde ni ta jadik..
jantan2 JOHOR memang JAHANAM!SHIT!DAMN!BANGSAT!CILAKE!(maap..termencarut..marah sgt ni)
korang ni asal bodo sangat?otak korang tu gi campak longkang jela wey!
tak tau ke arak tu haram??kalau anak aku,memang aku dah cincang2 je!
kul 12 kitorang terpakse stop..sebab dah keterlaluan sangat jantan2 nih.
CF memang dah tak sanggup tengok ar..
tu pon diorang bising2 nak lagi..
mule2 lagi kitorang (tuan rumah) da bagi amaran keras...NO ALCOHOL!
tapi tau jela kan...budak ta paham base..tade otak...
tibe2....ade pergaduhan kat depan umah...
geng Kuala belasah budak Senggarang...ala..kes ta puas aty la nih..
tapi salah aim katenye..wallahualam..
budak tu kene belasah teruk..pakai kayu...ramai yang belasah die..
lps tu,budak tu kne campak lam parit.
n..budak tu la yang paling mabuk mase show tuh..
membe dak tuh angkat dari parit,dengan masing2 tengah mabuknye,die heret kawan dye depan kitorang.
pkck CF bwk masok tandas.
AMEKAW!muntah2!biasela..terlebih mabuk kan...macam tu la,.
baru CF tau bau arak macam mane...
n..ALHAMDULILLAH...die kene belasah..
ALHAMDULILLAH...kaki die patah..
itu tuhan bagi cash kat dunie.
kalau kau tak sedar lagi,taktau gak ar...
ya allah..kenapalah Kau tak tarik je nyawa dia malam tu...
ikotkan aty...aku nak je patah2kan sume badan kaw!
biar mampos!hidop kalau nak buat maksiat jeh,baik maty!
menangis2 ketua gengster tu lam toilet.PADAN MUKA KAW!
SIAL!padan muka kaw!bodoh tade otak!
jantan ni jahanam!bukan ini saja,semua yang mabuk malam tu jahanam!
tak pasal2 da susahkan kitorang na anta kaw gi klinik!
last2 jadik kes polis gak...
lantak kaw!
kitorang da anta tu kire untung.
kalau aku la...aku tinggalkan je kau dalam parit tu sampai mampos..
esoknye,CF kutip balik botol2 arak yang ditinggalkan tepi jalan..
banyak..siyes banyak..
baru CF tau arak ade macam2 perise...epal ada...blueberry ada...
vodka la..tequila la..aduh...macam2....
entah manela diorang dapat arak tu...
subhanallah.....
semoga allah bukakkan haty korang untuk kembali ke pangkal jalan...
*dunia ni pon nak kiamat..sedar2 lah...

Tuesday, 13 December 2011

oh,ini tak baik...

alhamdulillah....
STPM dah habis...MERDEKA!!! ^^,
berat aty CF na tinggalkan zaman fomsix nih..
tapi...mase taley na undur balik kan...
byk gila memori dengan Cik FRANEST...
korang,aku tatau macam mane na cakap...
aku....aku sayang sangat2 kat korang.
aku nak je cite sume kat sini tapi...
biarlah ALLAH je yg tau betapa sayangnye aku kat korang..
kalau korang ta napak,takpe..
tapi....deep inside,Allah je yg tahu..
.
.
.
STPM...fomsix..yeah..CF dah bebas dari jajahan tuh..
tapi...CF seda yang ade something yang tak baik kat dalam diri CF skunk nih..
seriously,ini memang tak baik.sangat tak baik.
CF dapat rasakan,makin hari makin kuat benda tu dalam diri CF.

 yeah..dendam.
CF bukan pendendan b4 ni..tapi.......
sejak pertama kali CF tersentap gila dengan someone who i really trust,
CF dah jadik seorang pendendam.
sangat2 pendendam.
makin hari,makin kuat.
mule2 tersentap pastuh marah and lastly benci!
Ya Allah...kenape dengan aku nih????
kenape aku biarkan syaitan terus biakkan perasaan benci tu dalam diri aku??
jujurnye,CF tengah berdendam dengan 2 orang sekarang.
1.orang yang pernah CF sayang gila babi n percaya 200% satu ketika dahulu
2.orang yang pernah CF senangi..
seriously,mereka pernah buat CF rasa bahagia n mereka jugaklah yang buat CF rasa meluat sekarang.
mulut CF berat sangat nak luahkan perkataan 'saya maafkan awak'.
CF tak tau..ego CF terlalu tinggi.
jujurnya,dah terlalu banyak cacian yang kuar dari mulut CF kat diorang tanpa mereka sedar..
kenapa?sebab terlalu ikotkan perasaan benci tu...
mak CF da buat CF tersedar....
ok..fara..kenapa kau macam ni?
kau tak patot simpan dendam tu...
kau kena bersyukur atas takdirNya..
Allah turunkan diorang sebagai ujian untuk kau fara..
sebab allah sayang kau...allah sayang sangat kat kau...
sebab tu allah na uji kau sebelum Dia turunkan yang terbaik untuk kau fara...
Ya Allah..maafkan aku sebab terlalu ikotkan perasaan ini..
aku tau aku salah..aku berdosa...
setiap hari aku tunduk dan sujud kepadaMu..
tapi,tanpa aku sedar,nafsu marahku dah aku hambakan kepada Syaitan musuhMu ya Allah..
CF ni jahat kan??
ya..CF jahat.kejam.paranoid.
disebabkan dendam yang teramat sangat kat diorang,
CF teros fikir yang negatif kat semua lelaki..
ye,CF mengaku CF kejam sangat.
CF tutup hati CF n tolak sape2 yg berminat mentah2 sbb CF terlalu takut benda yang sama berulang.
mmg,ta salah memilih..
tapi CF dah paranoid kat diorang...


kepada 2 orang hamba Allah itu..
saye Cik Nur Farawahida bt Zamri na cakap..yang...
~bismillahirrahmanirrahim.....~
"aku..maafkan kamu...tak perlu kita bertemu,cukup kau tahu..yang aku,maafkan kamu...tolong teruskan hidup jangan sebut namaku.."
ok..tiap kali CF dengar lagu jamal abdillah feat malique ni...
aty CF berdebar2...perasaan bersalah yang teramat sangat tu macam datang menghempap diri CF..
CF mintak maaf kat korang sebab pernah caci korang gile2.
kenapa?sebab CF terlalu ikotkan nafsu amarah CF.
CF buat macam tu untuk buang korang dari ingatan CF.
tapi..makin CF benci korang,sebenanye makin dekat ingatan CF kat korang.
ingatan yang negatif.yeah...CF benci.benci yang teramat sangat.
ye,jujurnye,tiap kali CF nampak nama korang,CF rasa nak pijak2 je nama tu.
tiap kali CF TERnampak gamba korang,CF rase nak bunuh korang je kalau terserempak.
tapi...harini..CF nak merdekakan diri CF dari belenggu kebencian tu..
sampai bila na dendam2 kan?bukan boleh kaye pon..
wallahi....CF dah maafkan korang atas ape yang jadik.
CF doakan yang terbaik untuk korang.
CF tengah kuatkan diri CF,,,
CF nak bersihkan diri CF dari segala sifat dengki dan benci..
maafkan aku..maafkan aku..maafkan aku..
CF dah banyak kali mimpi korang datang jumpe aku,
merayu aku maafkan korang.n..aku diam je.aku cume tengok korang dengan penuh rasa benci.
hari ni,biarlah aku pulak yang datang kat mimpi korang.
aku nak balas yang..
'aku maafkan kau.dengan sepenuh hatinya.tanpa sebarang paksaan tapi atas kerelaan hati.demi allah..'
fara nak jadi budak baik 100% =)
semoga usaha ini berterusan dan berjaya...
insyallah..aminn....

Sunday, 11 December 2011

mempertahankan agama vs menggadaikan maruah

khames lepas,CF mulekan misi mencari kerja bersama FRANEST tercinta =)
kitorang g jejalan kat Jusco Anggun Rawang..
lom bukak agy..19hb ni baru bukak..
so,why not CF try rebut peluang keje kat sane kan? ;p


ok..CF mmg tak nak keje under JUSCO mulenye..
CF dah aim tempat keje membe CF.
tapi,CF kol banyak kali ta angkat plak membe CF tuh.
so...CF pon amek pas masok JUSCO tuh tuk cari kje kat butik2 yg ade lam tuh.
CF mintak kat...
ngan..

u noe what...
jawapan mereka...

'maaf.kami hanya mahu staf yang freehair'
n..
'boleh,tapi u kene tanggal tudung lah amoi..'
shit lah jawapan korang.
secara otometiknye,CF jawap 
'takpelah kalau macam tu.kbai'
CF x perlu amek masa lame untuk pikirkan jawapannye kan..
its like...wadepish mann....damn!
ape beza CF bertudung or x..?
ohh..'mungkin' kalau CF ta pakai tudung,
rambot CF boh kale2 sket..
tarok riben2 polkadot kiyut2 sket ke..
pastuh iron rambot gune seterika baju kasi tegak ke..
customer akan tertarik utk beli barang kat butik tu kot..
pastuh lau rambot CF kusut sket ke,ta cuci ke,
lupe na pakai sepit2 comel ke..
customer ta jadik na beli.
macam tu ke??
maap.anda silap besa bro,sis...
w/pon kepala saya BERTUTUP,tapi minda saya TERBUKA.
ingat CF ni bodo sangat pasal fesyen?
der...wa malas na bagitau yang wa tau jeh pasal fesyen.
stail.
habis..kalau sume na yang ta bertudung,
kitorang yg bertudung ni na campak mane?
sumpah,terase diDISKRIMASI gile..
mmg tak ar CF na tanggal tuduung sbb kje kan..
banyak lagi kot keje yang boley pakai tdung..
awak tak nak,saye lagi tak sudi. =.=''
at last.......
CF dapat gak keje setelah seharian mencarik keje.
CF dapat kat..

part time sales assistant.. aww...love it!
CF mmg ade plan na bukak tusyen ntuk dak2 PMR nex year..
so..mmg sesuailah masa keje CF ngan tusyen CF nih..
stat keje jumaat..
penaaaad gilaaa la wey sbb CF kne buat opening..
amekaw! 
CF kene punggah sume barang yang baru datang dari JEPUN!
adela dalam 5kontena barang yg sampai..
korang bayangkan jela macam mane na susun n agihkan barang banyak macam tu kan..
tapi...CF suke...
CF memang suke keje yang aktif macam ni..
n..i learnt something..
to work with Japanese,we hav to BE PUNCTUAL!
*terase macam nak mengutuk someone yang selalu tak tepati masa satu ketika dahulu sedangkan dia belajar dengan Jepun. damn! *
Ok..CF dah mula rasa seronok keje ngan orang Jepun nih..
bos kami mai dari Jepun.
tuuuuddddiaaaaa.....
namenye Ms.Marimoto
CF pggl dye NARUTO..haha..peberet....
*die cakap omputih pelik gila.tetibe aku rasa..aku yang tak cukup pandai BI or dia yang tak reti BI? *
btw,i love her damn much!
dia gila kerja.saya suka.
CF memang cintakan keje CF sekarang.
mak CF pon perasan yang CF dah macam gila kerja.
*takpe mak,bia kakak gila kerja..jangan gila betina...oops!maap.TERmengata pulak ;p *
manager CF lak abang...apentah..
CF pggl die abang tuuudia.... -haha-
sebab dia maii dari penang..
dia dok cakap penang sampai kami pon terikut2..
Staf2 CF plak 3 pompuan 4 laki.
yeay!semua jejaka tampan!
alhamdulillah..ade hikmahnye CF tolak kje jahanam tuh mentah2..
dengan mudahnye CF interbiu ngan Jusco n dengan mudahnye dapat keje.. =)
terimakasih Allah..=)

Thursday, 3 November 2011

bila jiwa dah kacau,bila otak da stress

assalamualaikum..
~otak da stress~
ok,1st of all...i would like to say that this is my last update before my "KILLER EXAM"
insyallah...i'll do my very best n..plisssss pray 4 me darls...
STPM...gila punya xm woo...orang gila je cakap senang...
lau na compare ngan SPM,memang jaaaooooh gila tonyok ar..
SPM macam 'soalan tadika' je kot...
well...CF habiskan mase CF skunk ngan study jeh...
CF ta berminat nak kuar lepak ke..even pegi kedai pon malas..
CF rase..itu yang terbaik..
(memang CF ni  kaki dok uma pon...)
alhamdulillah..it doesnt give my any stress..
this is my last speed...i wont dissapoint my parents,my ummi,my madams n opkos myself...
insyallah..i can do it! (semoga soalan yang keluar nanti bukan soalan yang merepek dari prof yang gila)
.
.
.
.
~bila jiwa dah kacau~
hahaha...ramai yang buat jiwa CF kacau skunk..
tp tak la sampai tahap kritikal...
jiwa ni rasa macam tak senang...risau...bdebar...
hey...jangan pikir lain!
berdebar tu sebab STPM lah...adoyaii..
1. salahkah saya menjadi 'anak mak' ?
cf nih bukanlah manja sangat dengan mak CF..bukan lah anak emas...tapi..
CF suke berkepit ngan mak CF..
dengan mak,bukan takat mak la...dengan family CF,CF sentiasa rasa selamat..
kalau keluar same2,sah2 mak n ayah yang support..selamat dwet CF..~ngee...
so,pliss jangan pertikaikan kenapa CF lebih suke spent mase dengan family ya..
ok ape berkepit ngan family jeh...sah2 halal...
dari CF berkepit ngan mane2 jantan yang belum tentu jadik suami CF yang sah kan...?
sah2 haram...lagipon..agame ade kate..
'lebih baik kamu menyentuh babi dari kamu menyentuh yang bukan mahrammu..'

2.tak bosan ke dok terperap kat umah je?
well...ramai sangat dah cakap macam tu...
n sume yang cakap macam tu LELAKI..
CF bukan asyik terperap je...ade jeh lepak2 ngan membe...hari2 jumpe membe kat klas...kadang2 kat lua..
lepak sesame,cukuplah.
kalau ade dwet lebih,kua gak lepak KL ke...ape ke..bukan langsong takde..
kalau pokai,tade mood na kua,memang dok umah jela..
tak mati pulak CF kat umah kannn....
kepade si LELAKI2 yang cakap macam tu kat CF,korang ni taley pikir ke?
ok what CF macam ni...
korang nak ke dapat GF or BINI yang kaki lepak ngan membe2...kaki shopping sakan..kaki merayau tak tentu hala,berpeleseran dengan jantan2 kat mane2,menghabiskan duit parents n PTPTN untuk hang out bagai..kua malam..korang tak boleh fikir eh?
bukankah perempuan sebegitu nampak 'murah' ?
jangan kate CF ni kolot...
wahai GADIS,,,
kita ada maruah untuk dijaga...
tak manis rasanya kalau kite ni berpeleseran tak tentu hala lagi2 dengan ntah mane2 jantan..
lagi tak manis kalau kite kua malam2...
open mind tak bermaksud kite kene abaikan adab,prinsip dan maruah kite ye..
~ini ditujukan secara umum~
.
.
.
.
ni lagi 1 hal..
berkenaan seorang hamba allah yang berkaum adam.
CF nak sebut nama dia pon rasa jijik sangat lidah ni.
macam nak samak je mulut ni kalau tersebut nama dia.
just now,i saw a comment between he and **** *****
ok..CF dah banyak kali nampak komen2 yang agak mesra macam tu.
n..jujurnye,CF dah tak ade rasa sayang langsong kat die.
3 bulan je kot..tak sempat nak feeling2 sangat ...seb bek.. =.=''
(putus pon atas kerelaan n keinginan  masing2..)
tipulah CF tak ingat langsong kenangan tu sume kan..
sekadar ingat saje...takde niat langsong la na buat comeback balik ke...
(buat ape nak jilat ludah sendiri)
okokok..camnih...
lebih kurang 5-6 bulan kebelakangan ni,CF dihujani dengan friend request dari budak2 tempat die blaja.
pelik kan???n most of them are girls.
ok..kalau korang nak add akak sebab saje2 nak berkawan,its oke.
tapi.....lame2 CF rasa macam ade somthing yang tak kena je...
bukan nak pikir -ve,tapi...kebanyakan  mereka add CF atas sebab lain.
nak luahkan kebengangan n ketidakpuasan hati atas hubungan kitorang la..
nak usha GF (CF) ni sesuai n padan dengan mamat tu ke tak..
nak tengok kemesraan kami kat FB la..wak lu!
at last...aha!kantoi juga!
antara ramai2 gadis tersebut,terselit seseorang yang CF rasa mungkin 'pengganti' CF
and orang tu..memang CF da aim lama dah...
sejauh mana hubungan diorang,CF tak pasti.
dari status2 dan komen2 nye macam 'semacam' je
so...maybe mereka scandal..or couple..
well,i dont care.
the thing is....ape kes kau add aku lepas tu kau dok wallpost gamba kau ngan die doe??
lepas tu kau tag kan status kau kat die,die pon same..n kau berbual2 mesra bagai tu apee jadahnye?
saje nak soh aku tengok ke ape?
aku mati2 ingat kau add aku sebab nak kenal ngan awek (kini EX)  abg senior kau ni.
dari aku tak kesah,,,lame2 mmg aku kesah la kan...
kalau kau nak add aku sebab nak tayang kemesraan kau tu,terima kasih lah ye.
jangan risau,aku memang tak jeles.cuma tak senang dengan muslihat kau.
yang si mamat ni pulak, hangin betol CF ngan die nih.
seriously,CF paling pantang orang mungkir janji.
kau pernah janji nak setia dengan aku sampai bila2 kan?ok..dah putus.habis cerita.
aku banyak kali cakap dengan kau,jangan berjanji kalau tak pasti mampu tunaikan ke tak.
aku ni manusia pegang janji tau tak.
kau paksa2 aku percayakan kau,yakinkan aku untuk terima janji2 kau.
ok.aku pegang janji tu.fine.dah putus kan,aku pon tak nak tuntut bende tu.
yang aku hangin nye nih bile kau kuarkan 1 janji ni.
"fara,** rasa ** xkan dapat cr pengganti lain.susah untuk ** cari lain,walaopon budak bawah umur **.fara lah yang terbaik.P** bukan bf yang baik n tak boleh jadi BF yang baik untuk sape2"
aku tengah kusut pasal study,tesis,idop aku,kau tambahkan lagi bengang aku plak.
aku pesan lagi kat die ntuk kali terakhir..
*tolong jangan berjanji kalau tak mampu nak tunaikan.** dah janji ngan fara banyak b4 ni...last2 terkubur jugak kan?fara dah bosan sangat dengar perkataan TERBAIK tu.banyak lagi yang LEBIH BAIK kat luar sana tapi jangan sampai janji tak nak cari pengganti.*
n kau yakinkan sekali lagi.ok,aku pegang janji kau sampai hari ni.
sebab aku nak tengok sejauh mana kesetiaan n 'sayang' kau tu.
ternyata,ape yang tengok tadi memang tepat dengan jangkaan aku.
wallahi aku marah n dendam gila dengan kau sekarang.
kau pandai janji ea...
jangan nak pertikaikan aku sebab aku masih pegang kat janji aku,nak kejar cita2 aku.
well...aku harap kau kekal lah dengan perempuan yang lebih muda dari kau tu.
dendam aku kat kau takkan padam.
aku sanggop tak pergi reunion kite kalau aku dapat tau kau ade kat majlis tu.
aku rasa kau patot tuka "takkan carik pengganti" dengan 'memang nak cari pengganti'
dengan ape yang dah jadik ni,makin tawar lah haty CF untuk lelaki2 kabaret ni!
lelaki semua sama...gatal!tau janji tak tau tunai.MUNAFIK!






Wednesday, 12 October 2011

hari perasan diva

tanggal 9.11.2011
skola..maksod CF,Majlis Tingkatan Enam sekolah CF ade buat farewell party.
kat mane???
ha..kat sini la..
ape lagih..
time ni la na melaram sakan ala2 'DIVA' kan..
ala..bukan selalu pon CF melawa..
for the 1st tyme,i makeover myself.
sungguh OVER..rasenye kalau Ayu Raudhah jalan sebelah CF pon orang ta pandang dye dah..haha.. XD
ngan membe2 CF skali CF mekapkan.
hasilnya,...perghhh!!!kelaaass gituh..;)

tadaa...artis tak?;p
hihi...
bsiap2 dari pkul 11.50a.m sampai kul 1.05p.m
then tros btolak ke sane..
naik apa?
naik waja bapak kuwh..;p
sape yang drive??
huh..usah ditanya...
siapa lagi kalau bukan CF!
chop!sempat lagi berposing tyme lampu merah tau..^^,
kalau kene tahan ngan abang pulis trafik pon ta takot..
ade lesen maa...CF kan pemandu BERHEMAH,
see...siap pakai tali pinggang keledar lagih..
~ingatlah orang yang tersayang~
ok...sampai2 je..makan tyme...
yuhuuu...^^,
makanan dye,TERBAEEKK.....
banyaaak pilihan..=)
CF pon tgh kebulur tahap gaban tyme tuh
yela wey..dr pagi sanggop ta makan 
simpan perut.;p
skali makan..nah..amekaw!
sumpah CF lapaaa....
dan..terkeluarlah adegan2 ini..;p
huhu...takpe pompuan ngan pompuan..=)
hurm..since kitorang ade 5 org je melayu n most of them are chinese n indians,
so....korang paham2 lah cam mane pakaian diorang..
sumpah CF tkjot n I REALLY LOVE IT!
selama ni CF nye membe2 sume melayu kan,
balik2 Baju kurung..
paling kuat pon Jubah Moden or Kebaya Nyonya..
takpelah..tutup aurat..=)
ha...sedaaap CF cuci mata..
ini baru sikit tau..
yang lain pon kain dorang ta cukup..
takpe...diorang tu bukan islam.
kau nak seksi gila pon CF tak kisah..
cantik sangat diorang ni..
macam artis taiwan n korea je..
*now i realize that my dress was the longest*
hmm..lepas makan,ade games,karaoke,penyampaian anugerah,dancing2 ngan tayangan video..



kalaulah yang kat sebelah ni abang fomsix melayu....
oops!kami hanya kawan..=)
'saya tak retilah nak gedik2 ambik gamba dengan lelaki lepastu letak kat wallpost atau jadikan DP..kalau dia ni melayu,memang tak ar saye na amek gamba macam ni..menimbulkan gosip panassss..'
nak tau sebab apa kami taknak invite lower?
sebab..kami takut lower melaram sakan sampai kalah akak2 senior diorang nih..
haha,,,,jahat kan kami??;p
*CF tak nak kitorang jadi macam senior 'sekolah itu' yang tenggelam dek keglamouran para junior mereka dalam majlis seperti ini*
hahaha...apakah 'sekolah itu'??
korang takkan tahu....never ever....
CF dapat anugerah Student Paling Sporting tau..
huhu...lihatlah dunia...^^,
kelaaass mak nyah....
ade banyak lagi anugerah..
dah tak ingat dah skunk.haha.
majlis habis lam pkul 6.50 kot
ta tengok jam pulak..
b4 balik,apalagiiihhh...
sesi bergambar lah....





kalau nak tengok lagi,bukak la album kat FB CF..=)
ade banyak lagi nih....
CF rase seronok duaronok tigaronok arituh..
n takkan lupa sampai bila2...

oh..sebelum terlupa...inilah Miss n Mr. Charming arituh..
*maap,gamba ta clear..ade masalah teknikal*
they riley deserve to win
Shirley,u look so HOT babe..ADORABLE..
kalau tgk depan2..memang dia ni lawa...
Chan Weng Hong,i dont know what to say.
u look like korean boy lah..i love it damn much!
err..suka saja tau..haha!







Monday, 19 September 2011

dah lumrah..memang macam ni lah kan.....

kata kata orang yang tengah BAHAGIA dengan CINTA
1. Tiap masa adalah untuk bercinta.
wahh..kata2 ni memang keluar dari mulut orang yang tengah di lamun cinta. asyik nak bercinta je..wahh..hati pun berbunga2. orang cakap "makan tak kenyang, mandi tak basah" la ni..

2. Best bila ada yang ambil berat pasal kita tau
kalau ada yang sayang mesti la ada je yang nak ambil tahu tentang kita kan..tak kisah pun kalau rasa terkongkong, asalkan ada orang yang jaga kita.

3. Kalau sedih tu biasa la, adat bercinta.
yang ni orang cakap "sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula orang yang bercinta"..pasti ada salah paham..kiranya kalau gaduh pun, gaduh2 manja la kot..huhu..

4. Dia je la hidup dan matiku.
wahhh..yang ni kira ayat dahsyat la ni ye..tapi ada je pasangan yang macam ni..kiranya sanggup berkorban harta dan nyawa la ni..huhuhu..alamak, dah macam laila dan majnun la pula..=p 

5. Cinta itu bahagia.
yang bahagia tu bahagia la..yang derita?oppss!huhu..yang bahagia tu mesti la kata2 pasangan yang memang tentu bahagianya..bak kata pepatah, " lautan api sanggup ku renangi" wahhh..ada ke sampai macam tu sekali..kalau ada, bahagianya la..huhu.

6. Aku dah pasti dah, dia la jodoh aku, pilihan aku.
yang ni pula dah yakin 100% ni.huhu..kalau ada pilihan mak ayah, dah tentu tolak ketepi.huhu..tapi biarla berpegang pada " kita hanya merancang, tapi tuhan yang akan menentukan" 
7. Hidup ni tak bermakna tanpa cinta.
ayat ni biasa digunakan bagi orang yang dah biasa bercinta. kalau tak bercinta tu rasa macam tak lengkap hidup tu.esok putus, lusa dah ada cinta baru.huhu..



kata2 orang yang KECEWA dengan CINTA... 

1. buang masa je bercinta ni..
yang ni ayat2 yang biasa keluar dari mulut orang yang dah kecewa..memang kalau boleh tak nak lagi kot buang masa yang berharga dengan bercintan-cintun ni..

2. tak best la bila ada yang kongkong kita.
mungkin kata2 ni untuk yang rasa lebih bebas bila dah putus cinta..dah rasa kebebasan tu milik diaorang..so bila dah macam ni rasa tak nak dikongkong lagi la dengan sapa2 pun..

3. membazir air mata je bila putus2 cinta ni.
bila dah putus cinta kebanyakan nya akan stress dan kebanyakkannya akan mengalirkan air mata bertimba2 kot..huhu..so kata2 nasihat ni akan keluar la dari mulut orang yang kecewa dengan cinta ni.

4. kumbang bukan seekor.
walaupun lelaki2 di Malaysia ni dah dikatakan makin kurang ( macam pupus gak la) huhuhu..tapi ada je yang belum berpunya kan..so kiranya kalau putus cinta tu, petik jari je dah boleh dapat pengganti..ni bukan saya cakap tau, tapi orang lain yang cakap..huhuhu...=p kira nya ayat penyedap hati la ni..huhuhu

5. ada jodoh aku dengan dia ada la..berserah je..
yang ni memang dah ayat berserah diri ni..huhu..memang dah malas nak fikir tentang cinta.kalau boleh pun tak nak bercinta lagi dah, sebab dah frust menonggeng la katanya.. kalau boleh nak suruh mak ayah carikan jodoh je..huhu

6. cinta tu hanya derita je la.
yang ni pula macam ayat hasutan je..huhuhu..lagi2 kalau memang dah fed up dengan cinta ni..kecewa sangat dah ni..sebab tu la diarang yang kecewa cakap sampai macam ni..bagi diaorang bila bercinta ni akan berakhir dengan derita..dahsyat kan kalau dah betul2 kecewa ni..

 7. tak mati la kalau tak bercinta ni..
yang ni memang ayat untuk menguatkan semangat untuk tidak fikir tentang cinta lagi..diaorang cakap hidup mesti diteruskan..kira ok la ni..daripada yang kecewa dengan cinta kemudian buat benda yang bukan2 kan..kan lagi parah tu..apa2 pun hidup memang perlu diteruskan..=)


p/s : so...orang tua2 ade kate,bercinte jangan nak beria2 sangat..jangan menaruh harapan tinggi sangat.tak salah bercinta tapi ikut la landasan yang betul.korang da besa kan?da matang kan?dah boley pikir kan?so...carila pasangan hidup terbaik untuk korang ye..ingat,jodoh tu kat tangan tuhan...kalau dah namenye jodoh,larilah 1 dunia pon,dialah takdir kita.kalau dah tuhan kata dia bukan jodoh kita,pertahankanlah hubungan tu walau seabad sekalipon,dia tetap tak dirakdirkan untuk kita. ~love.cikfara~

Monday, 5 September 2011

pesanan buat kekasih

alhamdulillah...dah seminggu  kite beraya..
sonok sangat dapat raye kat kampong taon ny.. =)
tapi...esok CF dah nak trial..
so sepanjang raye tu CF ta braaye sakan sangatla,,
bkepit ngan nota je ke hulu ke hilir..
(padahal ta bukak pon..tayang pandai je..hihi..;p )
anyway..
CF ade pesanan teristimewa untuk para kekasih CF...=)
.
.
.
.
kepada NURATIQAH PUSPA BT SARI
dye da daftarkan diri kat UiTM SHAH ALAM..
ijazah sarjana muda perakaunan..=)
sayang..jaga diri baik2 ya..='>
belajau btol2..jgn nak menggatal sangat..huhu
bukan aku tatau ko kan..;p
( carikkan calon ntuk aku tau..plg kurang pon 5 org )

kepada FILZAH RASYIDAH BT RAMLI
awak terbang jaooooh sangat..
macam mane kite nak jumpe lps ni..?
aku rindu kat muke comel kau..='>
die da daftar kat UMS 
ijazah sarjana muda akuakultur (kalau aku ta silap)
blaja btol2 tau..jgn main2 ye..ak selalu doakan ko n kwn2 aku..=)



kepada NURUL AINIE BT MOHAMMAD
penuntut USM (ijazah sarjana muda pendidikan khas ) lebih kurang macam tu la..
whoaa...pasnih hang dok loghat utara na..kelasss..;p
hang tu dok penang leklok..
mamat penang nih gatai2..sumpah ceq habaq kat hang nih..;)
hang pon jangan dok mgatai kat sana..
kawan ceq si puspa tuh setaon blajaq sana,balik sni tros gatai gila..;p
(maap pa..hihi)
jangan dok segan blajaq kat sana na...



kepada NURLIZA BT SUPRIZAL
IFFA NAJLAA BT MOHD ZABKI
selamat berjuang untuk trial STPM..
enam haribulan sembilan
ye..itu tarikh keramat perjuangan kite besok
kite kan seangkatan..
so..smoge impian kite untuk jejakkan kai ke U seperti ainie,puspa dan fil tercapai ya..



kepada ASILA BT AHDI...

teruskan perjuangan kamu di sana ya...
belajau btol2 sayang..
kao panday..act ak ta riso sgt pasal ko..
hihi..
ak tau ko dekan lagi punyela..




kepada NURUL NAZIHAH BT SULAIMAN

teruskan perjuangan kao kat KMJ tu ye..
ak tau ko kompom2 4flet ag pasnih..
so...goodluck lalink..
jangan dok mgatai sgt ngn si zahin tuh..
hang tu blajau lagi..;p



kepada NURUL SHAHRIZAN SHAHRUL
UMMI AQILAH

goodluck 4 ur trial SPM ok..=)
i noe u can do it..
chaiyok2!

.
.
.
.
p/s : kite kejar cita2 kita sama2 ya..
aku nak kite sume bjaye..='>
insyallah......

Saturday, 27 August 2011

angin...terbangkan salam aidilfitri saya..

allahuakbar 3x...
laaailaaahaillallah...huallah...huakbar..
allahuakbar walillahilham.
ok,takbir ini sangat indah
CF nak nanges.. ='>
sob..sob...sob...
ok...dah3...
.
.
.
.
.
.
raya?ape itu raya?
adakah baju baru?
perabot baru?
rumah baru?
kereta baru?
kasut baru?
atau.....BINI baru?
hahaha....
itu sume tak penting...
ala kadar sudah lah...
*padehal CF pon shoping raya kemain lagi ;p *
CF rase lagi best bulan ramadhan..
walaopon CF tak la rajin pegi terawih,
tapi,keberkatan CF tu terasa sangat2... ='>
korang rase tak?
ok...
sempena raye yang bape ary je lagi na datang neyh,
CF nak mintak maap kat korang2 yang ade terasa haty dengan CF..
lau ade yang terasa ngan post2 CF kat FB ..
or ngan blog CF..
CF mintak maaf...
segala yang baik datang dari allah...
yang buruk datang dari CF...
.
.
.
.
.
.
kepada KEYES,
memang CF agak kecil haty sebab tak dapat kad raya dari pupa..
tapi,CF tau,itu semua bersebab..
aku tau ko bukan saje2 tak anta kat aku pa..
ntahla...aku agak terkilan je.
ko jangan rase bsalah ok.
aku sayang korang semua...=') 
sayang sangat2..
.
.
.
.
kepada UNITE,
kadang2 aku rase jauuuuuh sangat2 ngan korang..
ntahla...
yang rajin kontek aku cuma Cahya je..
kemana korang yg lain huh?
takpela....
korang bz kot..
aku paham..
aku mintak maap zahir batin ye...='>
*teringin nak beraya rumah korang,tapi tak boleh dah...aku takde driver skunk...naty ade driver baru,aku datang ye...=) *
.
.
.
.
.
.kepada FRANEST
huhuhu...
goodluck 4 trial naty okey...;)
aku kompom tak tengok buku bai..
sebab aku kompom2 4 flat..
(tangan di dada mata ke atas)
aku tau aku ni jenis cakap lepas..
tapi,aku tak maksodkan pon benda tu..
sume tu kuar kat mulut semata2...
aku gurau je
memang napak kasar,tapy..
deep inside,aku sayang korang..
kalau aku bahan korang tu,bahan la aku balik...
aku nye aty nih kebal lah..
aku lagi suke kite saling bahan membahan..
tayah na sentap2 ok..=)
maap jika buat korang tersinggung,terasa,dan TER2 yang lain..
.
.
.
.
.
kepada UMMI AQILAH, SHAH , n  SMKBTK spm candidates,
akak doakan kejayaan korang ok..
SPM senang je...kacang...;)
(stpm beribu kali lg susah sayang....)
akak mintak maap ye lau ade buat korang tersinggung..
mengenali korang melalui abg zizi adalah lebih indah daripada mengenali dia..
=)
akak anggap korang macam adik akak dah ar..
.
.
.
.
.
nah...ini untuk kalian...

Thursday, 18 August 2011

al-kisah di sebuah bazar....toingtoingtoing..

alhamdulillah,
hari ni nasi ambeng CF laris sangat2..=)
habis awal..
kul 6.15 da boley kemas kedai..=)
kepada customer CF yang ta dapat beli nasi ambeng CF tu,minta maaf ye..=/
besok datang lagi awal ye kak,bang....
nanty CF bukak kaunter,sila ambil angka giliran ye..^^,
tapi bukan itu yang CF na cerita sebenanye..
.
.
.
.
.
alkisah....habis je niaga,
CF gi la bazar Tasik Puteri..
saje jejalan na cari juadah berbuka..
tapi mase tu dah pukul 7,
so banyak kedai da habis..
last2,yang ade n nampak sedap dimakan cume....
YONG TAU FOO..

CF pon pilih la,,,
ade ketam,sotong,fishball,macam2 lah..
tyme na bagi org yang jual tuh...
Oh Mak Datok!
.
.
.

bapak la hensem abang yang jual tu...
*wink..wink..wink..
abang YTF : ye dik....?
CF : ni bang.
........
tung tang tung tang
........
ehh..abang tuh senyum2 lak kat CF...;)
*baguusss..ade respon! yaaw!
sedang dye bungkus....
abang tuh still pandang CF lagi.. yahoo! ;p
*ya allah..inikah jodoh kuwh?? ;p hahaha
abg YTF : sumenye....RM 14.50 dik
CF : nah bang..(hulur RM50)
..........
(korek2 dwet baki lam tabung dwet)
..........
abg YTF : ok dik..nah..=)
aishh...janganlah senyum2 lagi der...gua dah cair neyh..
kang TERbatal lak pose i... ;p
suddenly,
CF : opocot! 
ehh...pandai pulak dwet nih lengah2kan mase...
dan2 ni laa na jatuh pulak kannn.... =p
abg YTF : eh dik,tanak duit ke? 
lalala...die kenyit2 mate plak kat CF...
ohoooohooi!kalau mate bertentang mateee.....
hati di dalam,bagaaai nak gileee..... *-^
CF : hihihi...sori2..TERlepas pulak..
abg YTF : terima kasih ye,datang lagi.
OMD...abang tuh soh CF datang lagi....
cubela buad cite industan sket abg YTF yang kacak oi...
kejar la CF,mintak kapel ke,masok minang ke kann...hahaha
ok,esok CF datang beli lagi ye bang..;p *gatalnye*
abang YTF! skunk nih CF da terbayang2 senyuman n muke kamu lahh...! ;)
adooyyy.....
rase macam nak tido senyum je malam ny...hahaha
dah senyum2 tuh macam ade pluang je..haha


*CF mmg macam nih..gatal + miang sikit... tapi ta gedik ok...
CF ta tunjuk la yg CF suke dye tady..;p
senyum2 biase je..pandai ta CF blakon?? haha
walaopon yong tau foo kamu ta la sedap mane wahai abg YTF,...
tapi..ohh...muke kamu lah penyedap rasa...;p 
lalalallaa..hahaha...^^,


Thursday, 28 July 2011

life meaningless without you..='/

CF nak introduce buah-buahan yang ade lam aty CF neyh...
sesape berkenan,lau na booking..kaunter tempahan sedia terbuka...=)
.
.
.
U.N.I.T.E
ini cahya surfiqah bt suria..
suria bin affendi tau,bukan mentari..;p
skunk kat UiTM alor gajah
die chantek, matured, manje, gedik, gatal,bijak, n....rapat ngan family CF..=)
mak ayah n adek2 CF pon sayang die..

die Nurfarrah syahiera bt..erm..alamak!lupe lak!
die kat MMU..die panday sgt..
spm die straight a's...
panday kan??;)
lame dah ta dgr citer dye...
rindu tyme gila2 CF ngn dye kat dorm 'CUPPYCAKE GARDEN'
kecik, pendek, comeyl, manje, sempoi

maap.gamba lame..
ha..yang ujung skali tuh,baju itam pendek2 tuh..;p
itu Khairun nazirin bt shamsudin
skunk kat MAKTAB PERGURUAN TERENGGANU
paling matang n gatal antare kami
n..suare dye mmg plik gila!
aku ta penah ade kawan sore unik cam die ;p
khai ni baik aty, bsifat keIBUan, sgt MANJE n CHOMEYL!
.
.
.
KEYES
ini paling kecik lam geng kami
Asila bt ahdi
(bekas bakal makcik aku..hahaha)
penyayang, kuat majok, petite, baik haty, kuat nanges
CF suke jage dye n lyn dye cam budak kicik..
skunk die kat Politeknik Sultan Azlan Shah,Perak

Nurul nazihah bt sulaiman (ibu)
paling poyo, gatal gila, gila2, gedik gila, pandai gila,hahaha..
sume yang gila ada kat dye..;p
teman segile CF..=)
skunk dye da taon ke2 kat 
Matrix Johor..
die dapat 4flat ntuk sem lepas tao...hebad gila!

ini Nuratikah Puspa bt sari..
die MELAYU ok..;p
hahaha...ramai org ingat die INDIA sbb namenye PUSPA!hahaha
skunk nga tgu na daftar masok UiTM Shah Alam
na smbg degree..
kat matrx dye dapat 4flat tau..jgn main2..
panday sume kengkawan CF nih..bangge CF
pupa kering, gelak tak lepas, sengal, bajet, chantek..
lau borak ngan dye n ibu,sampai taon dpn ta habess

yang pakai BAJU SEKOLAH itu iffa najlaa bt mohd zabki
skunk sambong STPM kat Putrajaya
seangkatan ngan CF
dye pandai EKONOMI..^^,
paling semangat tyme gelak, bersungguh2, plg excited, senang diKENCING ;p
lam aty de taman bunga..

ini Filzah rasyidah bt ramli..=)
paling chomeyl antare kami..=)
skunk nga tgu daftar masok UNIMAS..
ntuk sambong degree...
die panday..lau tak takkanlah ley masok u..=.=''
pendiam, pemalu, sopan, ayu, kiut, lawa, pompuan mlayu trakhir.

ha..yang shawl coklat tu Ainie chantek...
nurul ainie bt mohammad
die nye sore agak pelik tapi klaka n kiut
skunk nga tgu na sambong degree kat USM PENANG
die ni boley buad bini doe...untung sape dpt dye
pandai jage budak, matang, bijaaak, tak ngade2, sporting
lelong2...10 dirham..20 dirham..hahaha

yang tudung hitam baju putih tu paling lawa antare kami
namenye Nurliza bt suprizal
skunk smbg STPM cam CF kat ULU LANGAT
paling garang macam mak tiri doe...tp pgai ta senonoh gak..haha
body lawa, kulit gebu, bijak, HOT,sweeeet....
muke cam omputih tapi 100% MLAYU OK!
.
.
.
FRANEST
yang chuby2 nih hartini hidayah bt zainal
sumpah dye ni hipokrit!
mle2 kenal mak aih..pendiamnye..pmalunyeee
bile da kenal,TAK SENONOH NYEEEEE
hahaha..
kuat gelak smpi tatau bile dye na stop.
suke air bubble, OTAK TUTTT cam CF..haha
suke cakap 'aaaaaaa???' *nada menaik

yang pakai spek tu..
Rohana bt Makrup..RORO
sepet gile mate dye!
sempoi, gila2, sporting, tak tau malu, sengal, pemalaaaassss cam CF...
SEPET bukan bermakne korea ok..
bajet KOREA,padahal PA**A..haha!! ;p
dye ni suke sangat senyum sampai mate ta napak cam apek yg slalu anta anak dye kat gate skola kitorang..

ok..yang ta pakai spek ni sehati sejiwa CF kat sini
Nooraisyah bt alamak!lupela name bapak dye!
paling pemalu, rendah diri, suke gelak, tak banyak cakap, pendengar yang setia, tak banyak songeh,mak dye pandai jahit baju,...
paling senang dipengaruhi..hehehehehe..^^,

yang sblh CF neyh Nurul izzaidah bt zin azman
umah dye ta jaoh pon dr uma CF
jiwang, semangat na jadik cg kaunseling, bersin pelik, rendah diri, mesra alam,kuat SENTAP
hahaha....paling best kenekan nurul nih sbb dye lambat pikap..;p

haa..yang atas CF tu shuhada bt..erm...aaa.....lupe =.=''
dye nih sehati sejiwa si nurul..slalu bkepit be2..
panday subjek bisnes study..=)
lawa, pmalu, pendiam, tak banyak cakap, klaka,...
dye  ni senang nak jage sbb ta banyak bunyik;p hahaha

THESIS STATEMENT
tuhan...janganlah ambil mereka dari saye...saye sangat2 sayangkan mereka...='/
selain family,merekalah nyawa saya...
saye tatau camne na troskan idop tanpe mereka..>,<''
merekalah yang selalu buad idop saye huru hara..
saye seroonok berkawan dengan mereka..
tuhan...saye nak mereka tau yang saye sangat3 sayangkan mereka
~dear UNITE,KEYES,FRANEST,~
kite kawan sampai mati tau....^^,